Om Os

Historien om idéen

Vi startede Århus Hundesjov ..

.. som et spændende supplement til de typer træning vi ellers gik til med vores egne hunde.

Vi har privat både gået til hvalpetræning, soft agility, jagttræning, nose work, doggy fitness, hoopers, puzzle movement, work it out, core træning og flere andre ting.

Jeg, Michaela, har altid haft stor interesse i fysiologi, anatomi, træning og genoptræning, og har en uddannelse som Sundheds- og træningsvejleder i rygsækken, og en masse kurser og seminarer om hundefitness, adfærd, førstehjælp til hunde og meget andet. Der findes ikke de store studier indenfor hunde, men i uddannelserne til hundefitness-instruktør bruges humanstudier, dvs forskning om mennesker, for vores fysiologi minder meget om hunden – man skal blot tage højde for at de går på fire ben og kende til forskellene det medfører.

Vi kender vigtigheden af en stærk hundekrop både forebyggende og en stærk krop der hurtigt kommer sig hvis hunden en dag får en skade, forslag til øvelser og opgaver.

Da vi fik mulighed for at lave vores egen forhindringsbane og selv begyndte at bruge den, mærkede vi hurtigt en forandring i hundene. Ret hurtigt blev de mere muskuløse, fik bedre kropskontrol og generelt mere tilfredse og velaktiverede. Bare rigtig glade hunde. Det kom til udtryk hver gang vi nærmede os banen. Piberi i bilen, ivrige efter at komme ud og drønede selv ned til lågen, ind og op og ned af ting. Så fik vi flere og flere idéer, byggede mere og mere, venner og kunder i hundesalonen var nysgerrige og ville gerne med, og efterhånden som idérne blev flere ville vi gerne have en indtægt dels til leje af pladsen, til materialer og tiden vi bruger på byggeriet.

Der ligger utrolig mange timer i sådan en bane og til vedligehold og nyt. Interessen for at leje banen blev større og større, og sådan blev Århus Hundesjov til. Banen bliver stadig bygget ud, flyttet rundt på osv, og et af vore ønsker er, at få tilknyttet endnu en træner som kan tage hold på området så vi kan tilbyde forskellige andre hold, så er du træner, og mangler du et område til hundetræning af forskellig art, er du velkommen til at tage kontakt til os. Eller har du adgang til rester af byggematerialer og andre sjove sager, så sig gerne til.